Artykuły na: Często zadawanie pytania.
Ten artykuł jest również dostępny w:

Jak ustawić uprawnienia dla poszczególnych użytkowników?

Zarządzanie kontami użytkowników znajdziesz w sekcji Gabinet → Terapeuci.


Tutaj możesz:

  • dodawać nowych terapeutów i recepcjonistów,
  • zarządzać danymi terapeutów i recepcjonistów,
  • edytować role i uprawnienia,
  • dezaktywować konta użytkowników.



Jak dodać nowego użytkownika

Nowego użytkownika dodasz za pomocą przycisku + Zaproś użytkownika.


Uzupełnij:

  • imię i nazwisko,
  • adres e-mail,
  • rolę użytkownika,
  • ewentualnie usługi, pomieszczenie i kolor w kalendarzu.


Po utworzeniu konta użytkownik otrzyma e-mail z linkiem do ustawienia hasła.


Jeśli e-mail nie dotrze, zalecamy sprawdzenie spamu lub folderu wiadomości masowych.


Hasło może również ustawić administrator w sekcji Gabinet → Terapeuci.



Role i uprawnienia

We Fyzionie aktualnie dostępne są następujące role:


Pierwszy administrator

Założyciel firmy we Fyzionie. Ma pełny dostęp do wszystkich funkcji systemu, w tym:

  • statystyk,
  • ustawień firmy,
  • fakturowania,
  • oraz zarządzania pozostałymi użytkownikami.



Admin

Ma dostęp do:

  • statystyk,
  • zarządzania terapeutami,
  • ustawień ról,
  • dezaktywacji kont,
  • oraz edycji profili innych użytkowników.



Użytkownik (terapeut)

Standardowe konto terapeutyczne.


Widzi:

  • kalendarz,
  • klientów,
  • wizyty,
  • płatności,
  • ubezpieczenia,
  • magazyn.


Nie widzi:

  • statystyk,
  • ustawień firmy.


Może edytować wyłącznie własny profil.



Recepcjonista

Recepcjonista ma podobne uprawnienia jak terapeut, ale dodatkowo może:

  • edytować współpracowników,
  • zapraszać nowych użytkowników,
  • dezaktywować konta terapeutów i recepcjonistów.


Recepcjonista nie widzi statystyk ani ustawień firmy.



Jak zmienić rolę lub uprawnienia użytkownika

Rolę zmienisz w:
Gabinet → Terapeuci


Kliknij konkretnego użytkownika i zmień jego rolę.


Jeśli potrzebujesz skonfigurować jakiekolwiek uprawnienia, skontaktuj się z naszym supportem. Jak mogę skontaktować się z supportem Fyzion.cz?



Dezaktywacja konta terapeuty

Jeśli terapeut lub inny użytkownik opuszcza gabinet, jego konto można dezaktywować.


Konto dezaktywujesz w:
Gabinet → Terapeuci


Przy konkretnym użytkowniku kliknij Dezaktywuj terapeutę.


Po dezaktywacji:

  • użytkownik nie może się zalogować,
  • znika ze standardowych list,
  • nie będzie dostępny do nowych rezerwacji,
  • ale wszystkie dane historyczne pozostaną zachowane (np. wizyty, płatności, dokumentacja klientów itd.).


Jeśli dezaktywowany terapeut miał przypisane niektóre usługi wyłącznie do siebie, usługi te pozostaną widoczne w rezerwacjach online, ale klienci nie będą mogli ich zarezerwować.


Dezaktywowane konto pozostaje zapisane w systemie, dlatego nie można utworzyć nowego konta z tym samym adresem e-mail.



Ponowna aktywacja konta

Ponowną aktywację konta przeprowadza support Fyzion.


Po przywróceniu:

  • wszystkie oryginalne dane pozostają zachowane,
  • użytkownik kontynuuje pracę tam, gdzie zakończył,
  • i może ponownie zalogować się przy użyciu tego samego adresu e-mail.



Trwałe usunięcie konta

Trwałe usunięcie konta wykonuje wyłącznie support Fyzion.


⚠️ Tej operacji nie można cofnąć.


Podczas usuwania zostaną usunięte:

  • dane klientów i ich wizyt,
  • płatności i potwierdzenia,
  • karnety klientów,
  • anamnezy, skierowania FT, M-dokumentacja,
  • oraz wszystkie pozostałe powiązane dane.


Po usunięciu adres e-mail może zostać ponownie użyty dla nowego użytkownika.

Aktualizowane na: 17/05/2026

Czy ten artykuł był pomocny?

Podziel się swoją opinią

Anuluj

Dziękuję!