Články o: Často kladené dotazy
Tento článek je k dispozici také v:

Jak nastavím oprávnění pro jednotlivé uživatele?

Správu uživatelských účtů najdete v sekci Ordinace → Terapeuti.


Zde můžete:

  • přidávat nové terapeuty a recepční,
  • spravovat údaje terapeutů a recepčních,
  • upravovat role a oprávnění,
  • deaktivovat účty uživatelů.



Jak přidat nového uživatele

Nového uživatele přidáte pomocí tlačítka + Pozvat uživatele.


Vyplníte:

  • jméno a příjmení,
  • e-mail,
  • roli uživatele,
  • případně služby, místnost a barvu v kalendáři.


Po vytvoření účtu přijde uživateli e-mail s odkazem pro nastavení hesla.


Pokud e-mail nedorazí, doporučujeme zkontrolovat spam nebo hromadnou poštu.


Heslo může případně nastavit i administrátor v sekci Ordinace → Terapeuti.



Role a oprávnění

Ve Fyzionu jsou aktuálně dostupné tyto role:


První administrátor

Zakladatel firmy ve Fyzionu. Má plný přístup ke všem funkcím systému včetně:

  • statistik,
  • nastavení firmy,
  • fakturace,
  • a správy ostatních uživatelů.



Admin

Má přístup:

  • ke statistikám,
  • správě terapeutů,
  • nastavení rolí,
  • deaktivaci účtů,
  • a úpravám profilů ostatních uživatelů.



Uživatel (terapeut)

Běžný terapeutický účet.


Vidí:

  • kalendář,
  • klienty,
  • návštěvy,
  • platby,
  • pojišťovny,
  • sklad.


Nevidí:

  • statistiky,
  • nastavení firmy.


Může upravovat pouze svůj vlastní profil.



Recepční

Recepční má podobná oprávnění jako terapeut, ale navíc může:

  • upravovat kolegy,
  • zvát nové uživatele,
  • deaktivovat účty terapeutů a recepčních.


Recepční nevidí statistiky ani firemní nastavení.



Jak změnit roli nebo oprávnění uživatele

Roli upravíte v:
Ordinace → Terapeuti


Klikněte na konkrétního uživatele a změňte jeho roli.


Pokud potřebujete nastavit jakákoli oprávnění, neváhejte kontaktovat naší podporu. Jak mohu kontaktovat podporu Fyzion.cz?



Deaktivace účtu terapeuta

Pokud terapeut nebo jiný uživatel opouští ordinaci, je možné jeho účet deaktivovat.


Účet deaktivujete v:
Ordinace → Terapeuti


U konkrétního uživatele klikněte na Deaktivovat terapeuta.


Po deaktivaci:

  • uživatel se nemůže přihlásit,
  • zmizí z běžných seznamů,
  • nebude dostupný pro nové rezervace,
  • ale všechna historická data zůstanou zachována (např. návštěvy, platby, klientské záznamy, atd.).


Pokud měl deaktivovaný terapeut některé služby přiřazené pouze sobě, tyto služby zůstanou viditelné v online rezervacích, ale klienti si je nebudou moci rezervovat.


Deaktivovaný účet zůstává v systému evidovaný, proto nelze založit nový účet se stejnou e-mailovou adresou.



Opětovná aktivace účtu

Opětovnou aktivaci účtu provádí podpora Fyzion.


Po obnovení:

  • zůstávají zachována všechna původní data,
  • uživatel pokračuje tam, kde skončil,
  • a může se znovu přihlásit pod stejným e-mailem.



Trvalé odstranění účtu

Trvalé odstranění účtu provádí pouze podpora Fyzion.


⚠️ Tuto akci není možné vrátit zpět.


Při odstranění dojde ke smazání:

  • záznamy klientů a jejich návštěv,
  • platby a stvrzenky,
  • permanentky klientů,
  • anamnézy, FT poukazy, M-spisy,
  • veškerá další navázaná data.


Po odstranění je možné e-mailovou adresu znovu použít pro nového uživatele.

Aktualizováno dne: 17/05/2026

Pomozte nám zlepšovat seznam dotazů i pro ostatní zákazníky. Pomohla Vám odpověď při řešení Vašeho požadavku?

Podělte se o svůj názor

Zrušit

Děkujeme Vám za Váš názor.