Klientowi nie udało się zweryfikować adresu e-mail.
Co zrobić w przypadku wygasłego linku do potwierdzenia adresu e-mail?
Jeśli klient otrzymał wiadomość e-mail z linkiem do potwierdzenia swojego adresu e-mail, ale ten link już wygasł (np. upłynął czas jego ważności), należy wykonać następujące kroki:
- Otwórz stronę logowania do portalu klienta.
- Kliknij w link „Zapomniane hasło?”
Ten krok uruchomi proces, w którym klient otrzyma nową wiadomość e-mail – tym razem z ważnym linkiem do potwierdzenia adresu e-mail. ⚠️ Ważne: Na tym etapie nie chodzi jeszcze o resetowanie hasła – głównym celem jest ponowne wysłanie linku do potwierdzenia adresu e-mail.
- Otwórz nowo otrzymaną wiadomość e-mail i potwierdź adres, klikając w podany link.
Po pomyślnym potwierdzeniu adres zostanie oznaczony jako zweryfikowany.
- Dopiero wtedy możesz ponownie skorzystać z funkcji „Zapomniane hasło?”
Teraz funkcja będzie działać standardowo – po podaniu adresu e-mail klient otrzyma wiadomość z linkiem do zresetowania hasła.
Aktualizowane na: 27/10/2025
Dziękuję!
